Gode træningsråd

Når du løber i Skive AM-Motion er der flere ting du må tænke på for at undgå skader.

Øg ikke distancen med mere end 10 % om ugen. Sagt på en anden måde hvis du løber i 3 km gruppen og formen bliver bedre så skal du ikke løbe i 5 km gruppen før der er gået 2-3 mdr med 3 km distancen. Det samme gælder i 5 km gruppen inden du begynder at løbe i 10 km gruppen. Dette er for at ungå brusk og led skader fordi din kondition og muskelstyrke hurtigt bliver stærkere hvor du føler dig ovenpå mens brusk og led er langsommere om at styrkes.

Løb mindst 2 gange om ugen fordi du så byggger ovenpå de fremskridt der kom på sidste løbetur.

Løb ikke 2 dage i træk fordi kroppen har brug for restitution for at genopbygge sig selv

Lyt til kroppen. Hvis der er et ømt sted som achillesene knæ hofte mm. er en god regel at gå ned på næste løbegruppe og dermed halvere din træningsmængde. Det vil vare 14 dage og sommetider 2 måneder. Husk du skal nok nå alt det du vil selv om du holder 2 mdrs aktiv pause. Hvis det er sener som achilles eller menisk gener skal du være endnu mere rolig med din genoptræning, typisk 2 til 4 måneder.

Løb varieret. Det er vigtigt at du ikke løber den samme tur og i det samme tempo altid fordi du så belaster kroppen på den samme måde hver gang. Det vil slide ens altid. Variation ændrer belastning så det er forskelligt hvor og hvordan kroppen belastes. Skift mellem at løbe kortere og hurtigere og andre gange langsommere og længere ture. Skift mellem at løbe på asfalt, i skov, grus, lige ud og bakket terræn

Spis varieret.  Spis alm måltid mad senest 3 timer før løb. Du kan sagtens tage frugt eller en halv bolle 1 time før løb. Spis så du tænker langsomme kulhydrater der kan udnyttes under hele løbeturen. Hvis det kun er slik/scokolade kan du opleve svingende træthed fordi kroppen har svært ved at regulere insulin/blodsukker styring.

Væskebalancen Det  er nødvendigt at drikke nok. Du skal bare sørge for at væskebalancen er ok og rent vand kan du drikke indtil en ½ time før løb. Når du løber er en tommelfingerregel at du bruger en ½ liter væske på ½ time vise versa. Dette svinger fra person til person og mere jo varmere det er.

 

Mvh Finn Andersen

Hvis du har spørgsmål så kontakt mig.

SENESTE NYT

Indvielse af den nye vandrerute Skive-Sundsøre

Lørdag d. 27 april kl. 13.00 Skive Havn
Afgang fra : Skive stadion kl.12.45
Distance : 5 km ud og så hjem til lørdagskaffe skive stadion
Turleder : Keld Vejlgaard.  tlf. 40149069

Læs mere

Kobjælde Søndags Løbetur 5. Maj til Ulbjerg Klint.

Mødested : Skive stadion kl. 10.00
Start : Sundstrup havn kl. 10.30
Distance : 11 km Hyggetempo.
Turleder : Keld Vejlgaard. tlf. 40149069
HUSK : GUF OG KAFFE TIL BAGEFTER !
VI SES.

Læs mere