motion

Skive AM Motion er det oplagte valg, hvis du gerne vil ind i et træningsfællesskab med gang eller løb. Vi træner i hold og har sikkert også et hold, der passer til dig. 

Mange oplever, at det booster motivationen at træne sammen med andre. Man får simpelthen lyst til at yde lidt ekstra, uanset om man kommer for at hyggeløbe eller træner op til noget stort. Som noget nyt har vi også et gå-hold, som går på de samme tidspunkter som løbeholdene.

Træningstider

Mandag og onsdag kl. 17.30
Lørdag kl. 13.00

Vi starter altid med fælles opvarmning. På holdene ledsages du af kyndige trænere, som arbejder sammen om at planlægge en god og varieret træning. Med hovedvægt på, at det skal være en positiv oplevelse for alle uanset løbehastighed. Grupperne holder sammen under hele turen, og der samles op flere gange undervejs. Træningen foregår i de naturskønne omgivelser i Skive, hvor skov, strand og de mange stier giver uanede muligheder.

Du er altid velkommen til at prøve om træning i Skive AM er noget for dig.

Løbehold

4 – 7 kilometer-gruppen løber i samlet gruppe med en gennemsnitshastighed på 6.30 – 7.00 minutter pr. kilometer. Undervejs deles gruppen, så nogle løber 4 kilometer, og andre løber minimum 7 kilometer. Et oplagt hold for nyløbere eller andre, som ikke løber så hurtigt eller så langt.

7 kilometer-gruppen løber 7 kilometer med en gennemsnitsfart på cirka 6.00 minutter pr. kilometer. Her løbes i et jævnt tempo uden stop, men stadig med fokus på det sociale. Gruppen er for både nye og mere erfarne løbere. 

10 kilometer slow-gruppen løber 10 kilometer med en gennemsnitsfart på cirka 6.00 minutter pr. kilometer. Her løbes i et jævnt tempo uden stop, men stadig med fokus på det sociale. Gruppen er for både nye og mere erfarne løbere.

10 kilometer fast-gruppen løber 10 kilometer med en gennemsnitsfart på 5:15 – 5:30 minutter pr. kilometer. I denne gruppe er der fokus på fart, udfordringer og mål. Gruppen er for både nye og mere erfarne løbere. 

Fra SOFA til 5 kilometer på 16 uger
Et begynderhold for alle, som har lyst til at lære at løbe 5 kilometer. Vi følger et 16-ugers program og formidler løbeglæde til nybegyndere gennem social, sjov og seriøs træning. Dette hold tilbydes normalt én gang årligt. Hold øje med hjemmesiden og Facebooksiden for Skive AM Motion.

Lørdagstræning
Træningen om lørdagen er i mindre faste rammer. De fleste mødes på stadion klokken 13 og finder sammen i grupper alt efter løbehumør. Om lørdagen kan man også være heldig at finde nogen, der vil med på en lidt længere tur, end der er tid til i hverdagene.

Lørdagstræningen slutter som regel af med kaffe eller en øl/vand i cafeteriet.

Løbskalender

I løbet af året er der følgende løb i klubben med tidtagning:

Nytårsløb den første søndag i januar.
Der er info og tilmelding på Raceresult.
Serieløb, som er seks løb fordelt med tre om foråret og tre om efteråret: crossløb, digeløb, trailløb, jagtløb, natløb og fjordløb.
Der er info og tilmelding på Raceresult

Derudover er der:
Skovtroldeløbet den første weekend i juli.
Der er info og tilmelding på Raceresult.
Skiveløbet den anden weekend i september.

OBS! Skriv løbsnavn i søgefelt i Raceresult, for lettere søgning.

Der arrangeres nu og da fælles lørdags løbeture ud i det blå. Se også info på Facebook og opslagstavlen i klubben.

Gode træningsråd

Øg ikke distancen med mere end 10 procent om ugen for at undgå skader på led og brusk.  Kondition og muskelstyrke forbedres hurtigt, mens brusk og led styrkes langsommere.

Løb mindst to gange om ugen – gerne tre. På den måde bygger du ovenpå fremskridtet fra din sidste løbetur.

Løb ikke to dage i træk – kroppen har brug for restitution 

Lyt til kroppen. Har du et ømt sted som akillessene, knæ, hofte mm. er det tilrådeligt at halvere din træningsmængde i op til to måneder. Hvis du har problemer med akillessene eller menisk, skal du være forsigtig med din genoptræning.

Løb varieret – ikke altid den samme tur eller det samme tempo. Variation ændrer belastningen. Skift mellem korte, lidt hurtigere ture og lange, langsomme ture. Tænk også på variation i underlaget: asfalt, grus, jord.

Husk at nyde træningen 😊

Info til trænere

Velkommen i trænergruppen.

Er du forhindret, skal du selv en finde afløser.

Vi har disse grundregler:
Introduktion til aftenens tur ved start.
Alle i gruppen følges ad ud og hjem.

Trænervest og T-shirt udleveres på trænermøde.
Skive AM Motion giver 50 procent tilskud til GPS-løbeur, max 750 kroner.

Du vil løbende få tilbudt trænerkurser fra DGI, fortrinsvis heldagskurser. Deltagelse er gratis.

Der afholdes trænermøde ca. to gange årligt.

Ny i klubben

Du kan altid møde op på et af de faste træningstidspunkter og henvende dig til den træner, der står for opvarmningen, så hjælper træneren dig ind på det rette hold. Du må gerne prøve at løbe med et par gange, inden du skal melde dig ind og betale kontingent.

Motionsudvalget

Allan Olesen

Medlem
Tlf.: 23 26 37 41
mail: olesen.mail5@gmail.com

Tina Møibæk

Medlem
Tlf.: 60 89 38 24
mail: tinamoibak@live.dk

Aksel M Pedersen

Medlem
Tlf.: 25 39 76 49
mail: akselmp@hotmail.com

Zenita Lund

Medlem
Tlf.: 21 69 52 26
mail: zenita.lund@gmail.com

Poul Erik Rasmussen

Medlem
Tlf.: 21 33 00 03
mail: glskivevej@hotmail.com